Aanbevolen : Autosloperij Rotterdam - auto opkopen

Auto Van De Zaak Verkopen Aan Jezelf

Published Jun 29, 22
4 min read

Auto verkopen aan een particulier of een handelaar?

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. Dankzij onze website sam-autos.be + verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis. In beide gevallen is verkopen een fluitje van een cent en hoeft u niet met uw auto naar de technische keuring. Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. De verkoopprijs van je auto hangt af van een aantal elementen, zoals de kilometerstand, het merk, het model, de cilinderinhoud, het jaar van de inverkeerstelling, het type motor, de brandstof, het vermogen en de opties. Daarnaast speelt ook mee in welke staat de auto verkeert, of je de eerste eigenaar bent of niet, of de auto eerder bij een ongeval betrokken was of niet. Wil je een idee van de verkoopwaarde van je auto, dan kan je:
  • Verschillende gespecialiseerde websites raadplegen.
  • Zoekertjes in de kranten en op internet lezen als je wil weten wat de marktprijs voor soortgelijke modellen is.
  • Een schatting vragen in verschillende garages.

Btw Auto Als Marge Verkopen

U moet deze aanvragen bij de autokeuring. U bent verplicht om aan de koper een Car-Pass af te leveren, behalve als de koper een professionele autohandelaar is. Doet u dit niet, dan is de verkoop ongeldig en kan de koper achteraf altijd zijn geld terugvragen. : zorg ervoor dat de koper tekent voor ontvangst van de Car-Pass (katalysator auto verkopen).

Een verkoopcontract Bij een verkoop tussen particulieren is een verkoopovereenkomst niet verplicht maar wel aangeraden. Ze wordt opgemaakt in twee exemplaren en door beide partijen (verkoper en koper) ondertekend. - de aankoopdatum - de namen en adressen van koper en verkoper - de prijs en de betaalvoorwaarden - een beschrijving van de auto: merk, model, bouwjaar, cilinderinhoud, motorvermogen, type, chassisnummer, datum eerste inschrijving, kilometerstand … - de vermelding ‘verkocht in de door de koper gekende staat’ : zelfs bij de vermelding ‘verkocht in de door de koper gekende staat’, blijft u verantwoordelijk voor de verborgen gebreken indien de koper kan bewijzen dat u ervan op de hoogte was op het ogenblik van de verkoop - auto met mankementen verkopen.

Bij je auto horen papieren. De kentekenpapieren, een papier dat aantoont dat de auto APK goedgekeurd is en de zogenaamde groene kaart, die je van je verzekeringsmaatschappij krijgt. Verder is het handig om altijd een Europees schadeformulier in je auto te hebben. Maar wanneer heb je welke papieren nou nodig? Bijvoorbeeld bij de APK.Bij het kopen van een auto moet namelijk het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar worden gezet. In dit geval op jouw naam. Wanneer je een auto bij een autobedrijf koopt, dan kan het overschrijven van het kenteken vaak daar voor je geregeld worden. Je hoeft daarvoor alleen maar te zorgen dat je je rijbewijs kunt overleggen - auto verkopen nummerplaat.

Voor het overschrijven van het kenteken op het postkantoor heb je nodig: Een geldig rijbewijs of paspoort Het Tenaamstellingsbewijs Het Overschrijvingsbewijs Zodra dat geregeld is, heb je naast nieuwe kentekenpapieren een vrijwaringsbewijs. De kentekenpapieren bestaan wederom uit het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs. auto verkopen via de anwb. Maar nu staat jouw naam erop. Deze zijn voor jou.

Auto Verkopen Internationaal

Van de oude eigenaar krijg jij dan het Voertuigbewijs (Gratis tweedehands auto verkopen). De volgende autopapieren zou je vervolgens bij je auto moeten hebben: Deel 1 A - het Voertuigbewijs. Op dit papier staan alle gegevens van de auto. Deel 1 B - het Tenaamstellingsbewijs. Op dit papier staan jouw persoonlijke gegevens. Deel II - het Overschrijvingsbewijs.Het Overschrijvingsbewijs bewaar je bij voorkeur dan ook niet in de auto, maar in huis op een veilige plek. Tevens krijg je bij de auto het APK keuringsbewijs. Kan ik mijn auto verkopen zonder keuring?. De meeste auto eigenaren bewaren het keuringsbewijs bij de autopapieren. Het Voertuigbewijs en het Tenaamstellingsbewijs vormen de autopapieren die je in de auto bewaart.

De politie kan om de kentekenpapieren vragen als je aangehouden wordt. En je bent wettelijk verplicht om ze bij je te hebben. Het Overschrijvingsbewijs bewaar je thuis op een veilige plek. Bewaar dit nooit in de auto bij het Tenaamstellingsbewijs. Doe je dit wel, dan maak je het voor een eventuele autodief wel heel erg makkelijk om jouw auto op zijn naam te zetten.

Maar nu hoeft dat niet langer. Omdat de APK keurmeester tegenwoordig op de computer kan bekijken of dit klopt. venyard auto verkopen. Uiteraard moet je er nog wel op letten dat, als je je auto APK goedgekeurd komt ophalen bij je garage, je wel het verse APK keuringsrapport overhandigd krijgt. Maar dat spreekt voor zich.

Tevens zouden er aandachtspunten op het keuringsrapport vermeld kunnen staan. Dit zijn doorgaans dingen waarop de auto nu nog niet afgekeurd is, maar waar hij in de toekomst wel op afgekeurd kan gaan worden. Welke papieren nodig bij verkopen auto? Voor de verkoop van je auto heb je dezelfde papieren nodig, als die je kreeg bij het kopen van de auto.

Auto Verkopen Amsterdam

Het overkomt vele auto eigenaren. Vooral wanneer je de auto lang gehad hebt. Echter, gelukkig kun je online bij de RDW een nieuw kentekenbewijs aanvragen wanneer je een deel van je autopapieren kwijt bent. Ook de nieuwe eigenaar zal het kenteken op zijn naam moeten zetten als hij besloten heeft jouw auto te kopen.

Het is een goed gebruik om dit als verkoper, samen met de nieuwe eigenaar even te gaan doen. Zodra het kenteken op zijn naam gezet is, krijgt hij naast de nieuwe kentekenpapieren een vrijwaringsbewijs overhandigd. Dit vrijwaringsbewijs dient hij aan jou te overhandigen. Het vrijwaringsbewijs moet je overigens goed bewaren.

We spraken in het begin al even over de groene kaart en het Europees schadeformulier - waar kan ik het beste mijn auto verkopen. Deze krijg je beiden automatisch toegezonden zodra je je auto verzekerd hebt. De groene kaart dien je bij het kentekenbewijs van je auto te bewaren. Hiermee kun je bij een aanrijding in het buitenland aantonen dat je auto verzekerd is.

Wat moet je doen als je je auto wil verkopen?

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet u de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger. Uw auto verkopen particulier? Wij geven u bruikbare tips. U kunt uw auto ook bij wijkopenautos.be brengen voor een succesvolle verkoop. Makkelijk, snel en betrouwbaar! Voor je je auto verkoopt, moet je, behalve in uitzonderlijke gevallen, naar de technische keuring gaan. Bij de keuring moet je het inschrijvingsbewijs voorleggen. Na de verplichte keuring geeft het keuringscentrum je een formulier voor de aanvraag tot inschrijving met daarop een speciaal vignet van de technische keuring. Dat vignet is twee maanden geldig. Binnen die termijn van twee maanden moet de koper van je auto dan ook zijn aanvraag tot inschrijving indienen. Het keuringscentrum geeft je ook de Car-Pass, die onder meer de voorgeschiedenis van de auto bevat met de bekende kilometerstanden en de bijbehorende data. Wat doen bij het kopen van een occasiewagen (wat ontvangt u van de verkoper, wat met de BTW, hoe inschrijven, taksen, enz.)

verkoopcontract

Afhankelijk van het feit of je een professionele verkoper of een particulier bent, zal je een ander type contract gebruiken. Ben je een professionele verkoper of een garagehouder? Gebruik dan een verkoopcontract volgens het model dat Traxio (ex-Federauto) heeft opgesteld in samenwerking met Touring. En bij problemen met een professionele verkoper kan je nog altijd een beroep doen op de “Verzoeningscommissie”. Ben je een particuliere verkoper? Stel dan in tweevoud een verkoopcontract op met daarin onder meer de naam, de voornaam en het adres van jezelf en van de koper, de kenmerken van het voertuig en de datum van eerste ingebruikname, zoals in dit model hieronder van een verkoopcontract tussen particulieren. Geef een exemplaar van dit verkoopcontract aan de koper; dit is zijn eigendomsakte. Hou als verkoper ook zelf een exemplaar bij. Opgelet: op deze verkoopovereenkomst moeten geen fiscale zegels aangebracht worden, noch door de koper, noch door de verkoper. Goed om weten: Verkoop je je auto aan een garagist, een merkverdeler of een andere handelaar, dan bezorg je hem ofwel een verkoopovereenkomst waarvan de gegevens overgenomen worden in zijn inkoopboek, ofwel een overnameborderel met een kopie voor jou. Dit is het bewijs dat het voertuig op correcte wijze verkocht werd. Ook als je je auto verkoopt aan iemand die btw-plichtig is, moet je een verkoopcontract opstellen.

Btw op het verkochte voertuig?

Als je een particulier bent, hoef je geen btw aan te rekenen op het voertuig dat je verkoopt. De koper zal wel de belasting op de inverkeerstelling (BIV) moeten betalen nadat het voertuig op zijn naam is ingeschreven, tenzij hij hiervan vrijgesteld is. Als je btw-plichtig bent en het voertuig in kwestie gebruikt hebt voor je beroepsactiviteiten, wordt er 21% btw bij de daadwerkelijk betaalde prijs geteld. Als de tweedehands wagen verkocht wordt door een btw-plichtige autoverkoper, dan wordt de btw van 21% berekend op: de bruto-winstmarge van de verkoper als de verkochte wagen afkomstig is van een niet-btw-plichtige, zoals een particulier; de daadwerkelijk betaalde prijs (na aftrek van de korting) als de wagen afkomstig is van een btw-plichtige die de btw heeft kunnen aftrekken.

Verplichte technische controle?

Het te koop aangeboden voertuig moet verplicht naar de technische controle wanneer het verandert van eigenaar, tenzij het gaat om de verkoop van een bromfiets of motorfiets. Het betreft dan een speciale keuring met het oog op de verkoop. Maar als de koper je echtgenoot of echtgenote is, je wettelijk samenwonende partner, je zoon of je dochter, en je je Europese nummerplaat aan deze persoon wil overdragen, hoef je de auto niet aan te bieden voor technische controle. Draag je de nummerplaat niet over? Dan zal er vóór de inschrijving enkel een gewone administratieve controle plaatsvinden. Met uitzondering van de bovenvermelde gevallen, dien je op de aanvraag tot inschrijving van een tweedehands voertuig (een formulier dat je normaal krijgt in het station waar je de technische controle laat uitvoeren) de stempel van het station te laten aanbrengen waaruit blijkt dat de wagen een geldig keuringsattest heeft verkregen. Dit aanvraagformulier geef je aan de koper, die het vervolgens binnen 2 maanden na de keuring door de technische controle via zijn verzekeringsmaatschappij aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) bezorgt. Als verkoper moet je de wagen aanbieden bij de technische controle. Al is het ook mogelijk om, in onderling overleg, deze taak aan de koper over te laten. Op de factuur dient dan de vermelding “Technische controle ten laste van de koper” te staan. De nieuwe eigenaar mag dan naar de keuring gaan met de nummerplaat waaronder het voertuig ingeschreven zal worden, op voorwaarde dat hij, als houder van deze nummerplaat, vermeld staat op de aanvraag om inschrijving van het aangeboden voertuig en op het bijhorende kentekenbewijs. Sinds 16 augustus 2011 wordt in de tweedehandskeuring een vereenvoudiging ingevoerd, de zogenaamde “visuele keuring”. Hierbij wordt geen meetapparatuur gebruikt, met uitzondering van de remmeter voor de remmentest. Om in aanmerking te komen voor deze vereenvoudigde visuele keuring moet het voertuig maximaal 2 maanden voordien met succes een volledige periodieke keuring gekregen hebben, waarbij een groen keuringsbewijs werd afgeleverd met normale geldigheid.

Navigation

Home

Latest Posts

Taxi Bruxelles Charleroi Airport

Published Oct 09, 22
11 min read

Migatra Luchthavenvervoer

Published Oct 07, 22
9 min read

Luchthavenvervoer Veldegem

Published Oct 06, 22
10 min read